Nova’s 1ste Duiven jacht

Alles moet de eerste keer zijn dus ook deze duivenjacht. Een duif apporteren is voor een jachthond die dit voor het eerst doet niet makkelijk. Een duif verliest namelijk héél veel veren. Je kunt dit uiteraard trainen met een “koude” duif, maar een net geschoten “warme” duif is toch net iets anders. Het eerste apport dat Nova binnenbracht ging daarom ook niet geheel vloeiend; een bek vol veren is geen pretje, Nova lost dit goed op om vervolgens de duif aan een vleugel binnen te brengen. 

De 2de duif die dag was een “zoek verloren”, de duif was geschoten maar belande in een dicht begroeid bos. 
Normaal zou ik de hond gewoon het bos insturen en zijn eigen dopjes laten uitzoeken, echter voor Nova was dit de eerste duiven jacht en wilde ik zien wat ze deed met een duif, mede omdat een duif ook fragiel is. 
Samen het bos in, en PAMMM ze staat voor op de duif die ik een stukje verder zag liggen. Haar erop afgestuurd en deze duif kwam heel netjes binnen. 
3de duif: Een moeilijke…… duif wordt geschoten en valt achter de bomen die naast de beek stonden op een weiland. 
Nova over de beek gestuurd en haar laten zoeken. Ze krijgt verwaaiing van de duif en ook deze kwam binnen. Aan de afwerking moet nog gewerkt worden maar omdat dit voor de eerste duiven jacht is vond ik alles prima, zolang het wild maar binnen kwam.