About Us

Wij zijn Ronald en Anita, wonende in ’t Haantje te Drenthe.
Sinds 2000 zijn we in aanraking gekomen met het prachtige ras de Grote Münsterlander, sindsdien niet meer weg te denken uit ons leven.
Op 18 februari 2010 zijn we geregistreerd bij de Raad van Beheer met onze kennelnaam “Uut ’t Vossebeltseveld”.

Wij zijn kynologisch instructeur  O&O Module A & B en gediplomeerd KK1 & 2 en blijven op de hoogte van ontwikkelingen binnen de kynologie doormiddel van scholingen, cursussen en trainingen.

Inmiddels zijn we bevoorrecht met 5 Grote Münsterlanders die in huiselijke sfeer bij ons wonen; Lady Jillz , Storm , Lola, en Gozer & Yolo
Enkele honden waar wij potentie in zien om het ras in de toekomst te verbeteren, wonen in gastgezinnen. Aan deze gastgezinnen stellen wij hoge eisen en dienen mee te gaan met onze ideeën en wensen.

De honden die wij inzetten of gebruiken voldoen aan de hoge eisen en regels die gesteld worden door de Nederlandse Grote Münsterlander Vereniging (NGMV) en het Raad van Beheer. Deze eisen liggen op het vlak van gezondheid, prestatie, stabiel karakter en uiterlijk.

Ons fokbeleid is gebaseerd op gezondheid, stabiel karakter, jachtkwaliteiten, werklust, schoonheid en exterieur zodat alle kwaliteiten van ons mooie ras worden behouden.
Onze honden groeien op in een huiselijke sfeer en worden ingezet in de praktijkjacht.
Wij beschikken over eigen jachtvelden en worden uitgenodigd om deel te nemen aan jachten in zowel binnen- en buitenland, waar onze honden volop de kans krijgen om zich te ontwikkelen als een goede jachthond.
De honden worden al op een jonge leeftijd meegenomen in de praktijkjacht waardoor ze de fijne kneepjes van het vak al in een vroeg stadium ontdekken. Hierdoor leren ze zelfstandig te werken wat ten voordelen kom tijdens de wedstrijden en jachtpraktijk.
Een Grote Münsterlander is een voorstaande jachthond die voor- na het schot zijn mannetje staan. Hij kan in alle facetten van de jacht worden ingezet, een Grote Münsterlander is een echte all-rounder!!

Het exterieur vinden wij erg belangrijk, omdat een excellent gebouwde hond beter kan functioneren in de velden en het zware werk de hele dag aankan (en dagen achter elkaar). Dat de honden in staat zijn tot op hoge leeftijd hun werk te blijven doen, zonder vroegtijdige slijtage of blessures.
Wij respecteren de keurverslagen, het kritische oog en beoordelingen van keurmeesters die onze honden ontvangen op nationale en internationale shows. Wij nemen dit mee in ons fokbeleid omdat we graag een goede bouw en de voordelen hiervan optimaal willen behouden.

Onze pups groeien op in een huiselijke sfeer en worden gesocialiseerd tot een stabiele (jacht) hond.

Voor meer informatie over onze honden en aankomende nesten. Of heeft u interesse in een pup van onze kennel Uut ’t Vossebeltseveld .
Kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via + 31 (0) 6 41 31 24 69 of mailen naar: vossebeltseveldjes@gmail.com