Trots 😊

Verkiezing Beste hond van Nederland over 2020 & 2021

Wat een onvergetelijke dag is het geworden. Nog steeds trots ,een Grote Munsterlander die dit weet te presteren.

Afgelopen zaterdag 2 april 2022 vond de verkiezing van de Hond van het Jaar 2020 & 2021 plaats in Event Center Dordrecht. De Hond van het Jaar Show is een evenement dat niet meer is weg te denken in de Nederlandse wereld van de rashondenliefhebbers.

Aan het begin van het voorjaar is dit unieke event de ontmoetingsplaats voor de beste stamboomhonden uit Nederland. Deze honden tonen zich die dag aan de keurmeesters en aan het publiek. Gezien de COVID situatie van de afgelopen jaren komen de geselecteerde honden voor deze editie uit zowel het jaar 2020 als het jaar 2021.

De Hond van het Jaar Show kent geen open inschrijving, maar de hond moet zich kwalificeren. Kwalificeert een hond zich, dan worden de eigenaren uitgenodigd om de hond in te schrijven voor de Hond van het Jaar Show over de jaren 2020 & 2021, vooropgesteld dat de hond in Nederlands bezit is en is ingeschreven in het Nederlands Hondenstamboek van de landelijke rashondenkoepelorganisatie de Raad van Beheer.

De Hond van het Jaar Show onderscheidt zich van andere tentoonstellingen, niet alleen omdat hier de top van de stamboomhonden uit Nederland aanwezig zijn, maar ook door de wijze waarop de honden aan het publiek worden getoond.
Het is traditie dat de eigenaren zich feestelijk kleden voor deze show en de honden tip-top worden voorgebracht. De honden dienen voor iedere bezoeker goed te bekijken te zijn en laten zich van hun beste kant zien.

Een hond die zich in deze “bijzondere” omstandigheden goed kan presenteren geeft daarmee niet alleen zijn fraaie uiterlijk weer, maar ook zijn of haar stabiele karakter en vitaliteit.

We gingen naar hond van het jaarshow heen met de intentie om ons ras te vertegenwoordigen De Grote Munsterlander . Daar gingen we samen in de ring van rasgroep 7 !! Iedere ras van deze groep moest zich laten zien. Gozer liep de sterren van de hemel 😊Toen werden er 6 honden gekozen die mee mochten dingen voor de 1ste en 2de plek . Dat we geselecteerd waren is al een unicum. Daar was ik al blij mee maar dat we het podium op mochten met een 2de plek WAUW !!

Beste reserve van rasgroep 7 Runner Up waarbij de keurmeester Susan Mogony Prachtige lovende woorden sprak over Gozer “Ze had zelden z’n mooie Grote Munsterlander gezien “ we moesten dan ook heel zuinig op hem zijn 😊. Wat zijn we trots op deze prestatie van deze dag. Gozer Seefest Cosmos 2de Best reserve op Hond van jaar show 🏆

We willen ook iedereen bedanken voor de vele felicitaties in wat van manier dan ook voor onze prestatie 😊 oprecht trots op ons knappe manneke