Continentaal 2 Bokaal

Super trots als fokker dat een nakomeling van onze kennel mee mocht doen met deze wedstrijd. Dit jaar was de NGMV aan de beurt om de
Continentaal 2 bokaal te organiseren.
Deze werd vandaag gehouden in Heijningen.
De bokaal is voor de beste veldwerk honden in de continentaal 2 van dit voor en najaar tegen elkaar te laten wedstrijden. Iedere veldwerk organiseerde vereniging stuurt een afgevaardigde met de meeste punten, en dan worden nog honden gevraagd met minder punten maar wel met open klasse kwalificaties. Voor onze vereniging was dat I am Jutta Uut ‘‘t Vossebeltseveld en een hondje van ons ras
De verenigingen die een afgevaardigde hadden zijn de Drent, met 2 honden, de EVN met 1 hond
De heidewachtel met 1 hond (waren er meer maar die konden helaas niet) de Bracco Italiano met 1 hond, en de NGMV met 2 honden.
De weimaraner en de Slowaakse ruwhaar hadden dit jaar geen afgevaardigden.

De wedstrijd werd gehouden in de velden van Jan Mastenbroek, die namens de Vereniging voor de Drentsche Patrijs hond de velden aan onze vereniging ter beschikking stelde.
De keurmeester was Walter Klijsen, de aspirant keurmeester was Nelleke Visbeen.

Er waren 7 honden aanwezig op de wedstrijd.
Veel honden vonden hun Waterloo op de fazanten.
Een hond heeft geen wild gehad en 1 hond is terug getrokken.
De twee Münsterlanders hadden pech met de fazant.
Jutta zag een fazanten haan op het spuitspoor. De haan zag Jutta, die zette het op een lopen en Jutta denderde de haan eruit.

Enorm gaaf dat er 2 grote Münsterlanders aanwezig waren bij deze prijs. Het seizoen is afgelopen is bijna afgelopen voor de Grote Munsterlanders veldwerk-wedstrijden. Het Spel op de wind is en blijft fantastisch.